Hozzávalók:
½ kg rizs

½ kg rizs
1,5 kg cukor
3,5 l csapvíz
3,5 l csapvíz
2 db karikára vágott citrom
10 db szegfűszeg
½ dkg élesztő
6 db fahéj
1 szál vanília csapóra hasítva (két vége egyben, csak onnan hasítva)
1 cs. mazsola
10 db szegfűszeg
½ dkg élesztő
6 db fahéj
1 szál vanília csapóra hasítva (két vége egyben, csak onnan hasítva)
1 cs. mazsola
Elkészítése: 5-literes üvegbe zutty az egészet, letakarod (celofán, kistányér, akármi) A hűtő meleg levegője kell neki. Egy hónap múlva lefejted, beteszed a hűtőbe. Kéthetenként átöntöd, hogy a zagyot végképp eltávolítsd.
Fügével, datolyával, egyéb aszalt gyümölcsökkel, bodzavirággal, vagy akácvirággal is isteni. Ha vaníliacukrod van csak, azt forrás után tedd bele, el ne keserítse. Citromkarikával az igazán finom inni.
(Bővebben:www.cuccos.com)
(Bővebben:www.cuccos.com)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése