
15 szem zöld dió
80 dkg cukor
1 rúd vanília
1 narancs és
1 citrom gondosan megmosott héja
5 szem szegfűszeg
5 darabka fahéj
1 liter vodka.
az újabb adaghoz:
60 dkg cukor
1 liter vodka
1 liter vodka
Elkészítése: 15 szem zöld diót, mikor még a belseje egészen puha, bevagdalunk és egy 5 literes üvegbe rakjuk. Adunk hozzá vodkát, 80 dkg cukrot, egy rúd vaníliát, narancshéjat, kevés citromhéjat, 5 szem szegfűszeget, 5 darabka fahéjat. Összekeverjük, 8 napig állni hagyjuk, de minden nap megkavargatjuk, hogy a cukor elolvadjon. Kistányérral lefedjük. 8 nap után leszűrjük.Utána ugyanerre az ágyra még 60 dkg cukrot szórunk és ráöntünk egy másik liter vodkát. Ezt is napokig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad. Akkor leszűrjük. A két adagot egybeöntjük, jól elkavarjuk és végleges helyére üvegekbe tesszük.
A hatása olyan, mint a gyomorkeserűé, de az íze egészen más. Egyedileg díszített üvegben ajándékba is adhatjuk.
(Bővebben:www.cuccos.com)
(Bővebben:www.cuccos.com)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése