2011. július 6., szerda

Almabor recept

Hozzávalók:
1 kg alma
1kg cukor
5 l víz 
Elkészítése: Az almát megtisztítjuk, kicsumázzuk, lereszeljük, vagy apró kockákra vágjuk. Nagy uborkás üvegbe rakjuk, majd a cukrot feloldjuk a vízben és az almára öntjük, az üveget tüllel lefedjük. Szobahőmérsékleten tartva az erjedés első szakasza kb. 10 nap alatt lezajlik. Ekkor leszűrjük és visszaöntjük a tisztára mosott üvegbe. Kb 3-4 hét alatt teljesen letisztul, a bor érése befejeződik. Ekkor óvatosan lefejtjük (gumicsővel) üvegekbe és ledugaszoljuk.
Aki fehér husú almát kapott, és szépre, gusztusosan színesre szeretné varázsolni, karamellel színezheti.
(Bővebben:www.cuccos.com)

Nincsenek megjegyzések: